Водни помпи, хидрофори и аксесоари. Промишлена арматура. Екологични системи и решения. Иновационни технологии.
БУЛТЕХ СИСТЕМ ЕООД

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси за сухи компостни тоалетни биолет multoa

Сухи биологични (компост) тоалетни – БИОЛЕТ МУЛТОА

Често задавани въпроси:

Колко често трябва да изпразвам хумус-касетата? – При непрекъсната употреба, касетата трябва да се изпразва всеки 4-6 седмици. В лятната къща това означава един или два пъти на сезон.

Готов ли е за незабавна употреба компостът от касетата? – Ако изпразването става, преди сезона във вилата, то компостът може веднага да се сложи в цветната ви градина. Ако Биолет МУЛТОА се използва непрекъснато, то препоръчително е да се остави да отлежи известно време преди използването му като тор. За всеки случай проверете в местните служби дали има някакви специални изисквания по въпроса.

Как е възможно такава малка касета да поеме толкова много? – Точно това е хубавото на Биолет МУЛТОА. При изпаряването на течността и остава само сухото вещество. Така обемът на остатъка е много малък. Това, което изпразвате вие самите е 5-10% от първоначалния обем.

Как да избегна миризмите? – Ако монтажът на Биолет МУЛТОА е правилен няма да има никакви миризми в помещението, без значение дали тоалетната е включена или изключена. Коректният монтаж е ключов фактор за липсата на миризми.

Често задавани въпроси за сухи компостни тоалетни биолет multoa

Какво е най-важно за монтажа на биологичната тоалетна - Биолет МУЛТОА?– Най-важното е да следвате простите инструкции точно, понеже правилния монтаж засяга капацитета на вашата биологична тоалетна. Когато се използва тоалетната температурата в помещението не бива да пода под 18 0C. Тръбната разводка също е много важна за да изпаряването на течната фаза навън. Поради това не бива да се използват твърде много колена и огъвки по изходящата тръба. Не забравяйте добре да изолирате частта от нея, която е извън отоплената зона на къщата (респективно тоалетното помещение). Неизолираните участъци и острите завои намаляват въздушния поток, което засяга капацитета на биолета. 

Често задавани въпроси за сухи компостни тоалетни биолет multoa

Защо трябва да изключвам Биолет ако отсъствам от къщи повече от 2 дни? – За да се задържи влагосъдържанието на компоста колкото е възможно по-дълго, когато Биолет МУЛТОА не е в употреба. Това подпомага процеса на компостиране, а също спестява и енергия.

Колко въздух е необходим на Биолет МУЛТОА?– Нивото на изпарение е около 20-25 cm3/h, но за осигуряване на необходимото въздухоснабдяване е важно да има вентилация през външната стена (вентилацията в случая е отвън навътре, а не обратното както е при нормални тоалетни помещения).

Може ли в същото помещение да има и душ? – Никакъв проблем! Може да имате и душ. Дори няма нужда да монтирате втори вентилатор. Оставете Биолет МУЛТОА да свърши тази работа.

През покрива или през стената трябва да излезе вентилационната тръба? – Доколкото не нарушавате изискванията за монтаж на Биолет МУЛТОА и двете са възможни.  Все пак излизането право нагоре през покрива има голямо предимство от вентилацонна гледна точка, тъй като съпротивлението е най-ниско.

Трябва ли да ползвам специална тоалетна хартия? – Не, може да използвате тоалетна хартия каквато на вас ви харесва.

Как се държи Биолет МУЛТОА в студа? – Ако МУЛТОА не се използва, няма проблем температурите в помещението да паднат под 00С. 

Мога ли сам да си монтирам Биолет МУЛТОА?– Да, можете. Трябва ви заземен ел.контакт.  Останалото можете да направите и сам стига да спазвате точно инструкциите за монтаж.

Често задавани въпроси за сухи компостни тоалетни биолет multoa
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.