Водни помпи, хидрофори и аксесоари. Промишлена арматура. Екологични системи и решения. Иновационни технологии.
БУЛТЕХ СИСТЕМ ЕООД

СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни

СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни


Как работи СЕПАРЕРА?

Биолет СЕПАРЕРА e биологична разделяща тоалетна. Моделите от серията СЕПАРЕРА имат елегантен дизайн в същото време са и много функционални. СЕПАРЕРА са произведени от еко-материали и са предвидени за дългогодишна употреба.Биолетите СЕПАРЕРА са лесни за употреба, при тях  човешки отпадъци се редуцират до 90%, тъй като урината се отделя от твърдите отпадъци. На тоалетната не и трябва вода за обслужване, канални и септични ями. Също така не е необходимо в помещението да се поддържа определена температура. Единственото нещо което трябва да направите е да монтирате СЕПАРЕРА и да и добавите стартов компост.

 

СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни

Какво представлява разделянето на отпадъците?

Твърдите отпадъци се компостират до образуването на тор. Течните отпадъци също могат да се използват за торене след като се разредят в определено съотношение с вода. По този начин ние не замърсяваме природата, а и помагаме в кръговрата на веществата.

Биолетите СЕПАРЕРА са подходящи за постоянен монтаж в мокри помещения.  Те са проектирани така, че да не се вижда компостиращият се субстрат  и да ви създават уют в помещението.

Къде отиват течните отпадъци?

Представете си домакинство от 4 човека, то произвежда  приблизително 35л урина на седмица. Това е равностойно на  3кг изкуствена тор, което от своя страна е значително количество. За това при избора на отводняване винаги трябва да се  съобразяваме с условията на средата. Течните отпадъци /урината/ може да се дренират по различни начини. 

СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни
СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни
СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни

Отходна вода:

Отвеждащата тръба  може да се свърже към съществуващата канална система

Ежекторен резервоар:

Ако искате да използвате урината като течен тор. Може да се използва за торене на тревни площи, след определено разреждане. Това става като към ежекторния резервоар се  свързва градински маркуч ½“.
Инфилтрация:

Може отвеждащата тръба да се заусти извън сградата в яма, която е запълнена с чакъл и пясък.   


Какво правим с твърдите отпадъци?
При нормална употреба 4 членно семейство изхвърля около 7л твърди отпадъци /тор/ за седмица. Честотата на изпразване на биолето зависи от броя на хората, които я използват. Когато се напълни вътрешният контейнер,  се изважда от биолето и се изнася навън. Към компоста се добавя   малко обикновена почва и се поставя капака. Така контейнера отлежава на сянка от 6-9 месеца в градината, за да се докомпостира, след което субстратът може да се използва  като тор.
СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни

Има ли миризма, когато се използва Сепарера?

Отговорът на този въпрос е - НЕ! Ако инсталацията се монтира правилно миризмите ще се отвеждат през вентилационната тръба извън къщата. Необходимо е само да има постоянен поток от въздух, влизащ от друго помещение.  По този начин въздуха от помещението преминава през биолето и се отвежда чрез вентилационната инсталация.
СЕПАРЕРА - сепариращи компостни тоалетни
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.